Date Night (2010)


Phil och Claire Foster (Steve Carell och Tina Fey) är ett gift par från New Jersey med två barn vars inhemska liv har blivit tråkigt och rutin.
Phil är en skatt advokat medan Claire är en fastighetsmäklare. De lär sig att deras bästa vänner, är Brad (Mark Ruffalo) och Haley (Kristen Wiig), att få en skilsmässa på grund upplever samma problem och vill hitta någon mer spännande än varandra.

För att underblåsa deras romantiska, tar Phil Claire till en trendig Manhattan restaurang, men de kan inte få ett bord. Phil tar en reservation från en no-show par, den Tripplehorns, trots Claires betänkligheter. Medan de äter de kontaktade av två män som heter Collins (gemensamma) och Armstrong (Jimmi Simpson), som ifrågasätter dem om en flash-enhet de tror Phil och Claire vann från gangster bossen Joe Miletto (Ray Liotta). Phil och Claire förklara att de inte är Tripplehorns, men männen hotar dem under vapenhot. Ser ingen annan utväg, säger Phil dem är det i en sjöbod i Central Park.

Vid båthuset Claire låtsas att söka, medan Collins, är Armstrong och annan gangsters "ryggar, träffar Phil dem med en paddel och flyr med Claire på en båt. På en polisstation, Phil och Claire prata med Detective Arroyo (Taraji P. Henson), men upptäcker Collins och Armstrong är också detektiver, förmodligen på Miletto avlöningslista. Inser att de inte kan lita på polisen, bestämmer de sig för att hitta den verkliga Tripplehorns. De återvänder till restaurangen och hitta deras telefonnummer.

Claire minns en tidigare kund, Holbrooke Grant (Mark Wahlberg) är en säkerhetsexpert och James Bond-liknande actionhjälte. På hans lägenhet, Grant, som Claire flörtar med, spår signalen till en lägenhet som ägs av Tom Felton. Collins och Armstrong anländer men Phil och Claire fly i Grant's Audi R8.

De anländer till Felton lägenhet och bryta i. De aktuella Felton, med smeknamnet "Taste" (James Franco) och hans hustru "Whippit" (Mila Kunis) om flash-enheten och Joe Miletto. Det visar sig att de gick till restaurangen men lämnade när de fläckiga Collins. Inser att de är i fara, ger par flash-enheten med Phil och flyr. När Phil och Claire komma tillbaka i Audi, Armstrong och Collins skjuta på dem. Phil och Claire krasch Audi headon i en Ford Crown Victoria taxi, vilket i sin Audi och Ford är fäst på stötfångarna. Phil och taxichaufför (JB Smoove) besluta att driva ut att komma undan. Phil klättrar in i Ford att navigera när Claire navigerar Audi. Phil kontroller flash-enheten på förarsidan Amazon Kindle och hittar bilder på distriktsåklagare Frank Crenshaw (William Fichtner) med prostituerade (tidigt i filmen en presskonferens visar Crenshaw framhäva sin integritet plattform). Efter att kringgå Collins och Armstrong, är de till slut träffas och skiljs åt av en SUV. Ford faller i floden, Phil och föraren fly, men utan blixt driva.

I en tunnelbana bestämmer Claire att Felton fått blixt driva till utpressning Crenshaw. De återvänder till Grant's lägenhet, och Grant är ovilliga att hjälpa till efter att ha blivit utmattade av deras inkompetens, men Phil skriker och han håller med. Phil och Claire går till en illegal strippklubb som Crenshaw frequents, med Claire under sken av en ny prostituerad och Phil hennes hallick. Efter gör en Pole Dance för Crenshaw, konfrontera de honom och berätta de är Tripplehorns. Collins och Armstrong komma in och hålla dem under vapenhot och ta dem upp på taket med Crenshaw. Miletto anländer med hantlangare och det avslöjas att Crenshaw har betalats av Miletto att hålla honom ur fängelset. När Phil nämner foton, eskalerar en fejd mellan gangsters och Crenshaw, Collins och Armstrong. Phil ber Claire att räkna till tre (hennes typiska sätt att lugna sina barn). När hon gör, tycks en helikopter och Arroyo och SWAT team kommer ut på taket för att arrestera Miletto, Crenshaw och alla andra. Det avslöjas att Phil var klädd i en tråd artighet av Grant, som informerade Arroyo av situationen.

Efter att ha förklarat hjältar, Phil och Claire äta frukost på en diner, där Phil medger att han skulle gifta sig med Claire och har sina barn igen om de får chansen. När de kommer hem, puss de passionerat på gräsmattan.


Ja, här uppe har ni handligen om filmen.
Själv gillade jag den väl inte så jätte mycket.
Jag gillar mer spännande filmer. Den får 3/5


Men jag tycker ni ändå borde se den. Inte precis lång tråkig men.
Inte min smak. Det skulle ha hänt lite mer

Kommentarer

Kommentera här:

Vad heter du?:
Kom ihåg mig?

Email?: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Skriv din fundering här:

Trackback